BALIKESİR / EDREMİT - Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu

Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!
O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değiIdir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın! M. Akif Ersoy

Ock

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN YARIYIL TATİL MESAJI

Değerli  Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler,

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının 1.Dönemini  yoğun bir çalışma temposuyla sağlık, mutluluk ve heyecanla bitirmiş bulunmaktayız.

Sevgili Öğrenciler;

Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.  Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Tatili verimli ve güzel geçirmek için kendinize ailenizle beraber mutlaka bir tatil programı hazırlamanız gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi kitap okuma, ders tekrarı ,kültürel ve sanatsal etkinliklere de yer vermeyi unutmayınız.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakarca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Değerli Veliler,

Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanımaya, onun yeterli ve yetersiz yönlerini objektif olarak değerlendirmeye çalışın.

Karneler  çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki  durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle  çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici,  öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.

Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun  kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü  olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride  bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

Hakan ALMAZ

Ock

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.